Muhammed lafzı şeklinde dizilip kitap okudular

Muhammed lafzı şeklinde dizilip kitap okudular

Bursa'da, İl Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen 400 öğrenci, "Muhammed lafzı" şeklinde dizilerek kitap okudu.

Türkiye İzcilik Federasyonu ve Erguvan Gençlik Derneğinin desteğiyle düzenlenen etkinlik, Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Siyah şapkalar takan, "Dünya bize, biz birbirimize emanetiz" yazılı beyaz tişörtlerle koyu renk pantolonlar giyen 400 ortaokul öğrencisi, Arapça "Muhammed" yazısı şeklinde dizildi. Öğrenciler, daha sonra İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın yazdığı "Peygamberimizin İnsanlarla İlişkileri" kitabının bir bölümünü okudu.

İl Müftülüğü Basın Koordinatörü Ali Haydar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğin vatandaşlar tarafından beğenildiğini dile getiren Yıldırım, "Binlerce insan burada gençlerimizi gördü. Geleceğe bir anlamda umutla bakıyorlar çünkü gençler, Efendisi'nin hayatını okuyor ve öğreniyor. Bir de Efendiler Efendisi'nin ismini burada nakşetmeye gayret ettik. 'Muhammed' ismini çocuklarımız burada oluşturdu. Bizimle olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.