Muhalifler ilerliyor: Halep'e bir adım kaldı

Muhalifler ilerliyor: Halep'e bir adım kaldı

Geçtiğimiz günlerde abluka altındaki Halep'i kurtarmak için başlatılan operasyonda ilerleyen Suriyeli muhalifler, "Halep'e bir adım kaldığını" ifade ediyor. Esed rejiminin Halep'te "büyük bir sürprizle" karşılaşacağını belirten muhalifler...

28 Ekim günü Halep'teki ablukayı kırmak ve rejim güçlerinin kentteki hakimiyetini sonlandırmak adına başlatılan Halep operasyonu devam ediyor. Muhalif çatı grubu Ceyşu'l Fetih öncülüğünde devam eden operasyonda kentin batısında ilerleme kaydediliyor.

Muhalifler, Halep'te Beşşar Esed rejiminin "Büyük bir sürpriz"le karşılaşacağını belirterek, rejim güçlerini tehdit ediyor. Muhalifler, Halep operasyonunun hedefine ulaşana kadar asla sonlanmayacağını da ekliyor.
 

Halep'in doğusu Esed rejiminin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi.

Esed rejimi, merkeze yaklaşan muhalifleri yoğun hava saldırılarıyla 3000 Konut mahallesinden çekilmeye zorladı. Muhalifler ise Yeni Halep'in girişindeki Minyan köyünü ele geçirdi.

Muhalifler, Hamdaniye mahallesinde Esed rejimine ait askeri ve lojistik merkezlere yoğun bir şekilde top, havan ve füzelerle saldırıyor.
 

  • Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7 Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu, rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.

Savaşların Anası Halep

Suriyeli muhalifler, Halep için başlatılan büyük operasyonun isminin "Savaşların Anası Halep" olduğunu açıklamıştı. Muhalifler, Halep'in çok önemli olduğunu ve hedeflerine ulaşmadan bu savaşın sonlanmayacağını kaydediyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.