Muhalif komutan: Amerika IŞİD militanlarına göz yumdu

Muhalif komutan: Amerika IŞİD militanlarına göz yumdu

Muhalif komutan, ABD’nin Suriyeli muhalifler karşısında IŞİD militanlarına nasıl göz yumduğunu anlattı

ABD ile hava destekli bir çok operasyonda ortak hareket kararıına rağmen vadedilen desteği görmediklerini ve kuzeyde bir buçuk yıllık dönemde hiç bir ilerleme kaydedemelerinin en önemli sebebinin de ABD'nin Özgür Suriye Ordusu değil PKK/PYD'nin bölge hakimiyetini istemesinin yattığını kaydeden muhalif komutan “Bizi oyalıyor PKK/PYD'yi ilerletiyor" dedi.

IŞİD'İN KOORDİNATLARINI BİLDİRDİK

Muhalif komutan yakın bir geçmişte yaşadıkları olayı, "Savran Kasabasından Kilis yönüne ilerleyen bir konvoy istihbaratı aldık. Durumu derhal hava irtibat konusunda diyalog halinde olduğumuz ABD'li yetkililerle paylaştık. Bu konvoy bir kaç noktada mola vererek ilerleyişi sürdürdü ve batı yönünde yaklaşık 4 saat boyunca bir kaç mola vererek ilerledi. Biz bu IŞİD konvoyunda önemli bir komutanın olduğu bilgisini de aldık ve 4 saat boyunca tüm koordinatları ABD'li irtibat subayına ilettik" şeklinde anlattı.

ISRARLARIMIZA RAĞMEN VURULMADI

Muhalif komutan şöyle devam etti: “Bu arada zaten 24 saat boyunca üzerimizde uçak keşif uçaklarının da zaten bu hareketliliği gördüğünü düşünüyoruz. Saatlerce süren ısrarımıza rağmen bu konvoy vurulmadı ve o günün gecesinde Terör Örgütü IŞİD bize büyük bir saldırı başlattı. Başta Düdyen, Kefergan gibi önemli noktalar olmak üzere o gece 5 köyü kaybettik. Biz o günlerde ABD hava destekli büyük bir operasyon hazırlığında idik ancak tüm planlar alt üst oldu ve biz ciddi bir bozgun yaşadık."

ÇAĞRIMIZA CEVAP VERMEDİLER

“IŞİD'in Al Bab'tan çıkıp 70 km. yol gelen onlarca araçlık konvoyunun görülmemesi, vurulmaması normal şartlarda imkansız bir durum ve biz olay sonrası ABD'li üst düzey muhatablarimizdan ismini Michel olarak bildiğimiz Albay'a neden böyle davranıldığını sorduk. Albay bu konuda açıklama yapamayacaklarını bazı durumlarda böyle davranmaları gerektiğini anlattı. Sonrasında bizim farklı kaynaklardan aldığımız bilgi ise ABD hesabına çalışan bazı isimlerin o gün o konvoyda yer aldığı yönündeydi. IŞİD bu militanlardan birini daha sonra Münbiç'te CIA'ye bilgi verdiği iddiasıyla infaz etti."

Yeni Şafak-Yılmaz Bilgen

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.