Muhalif Gruplar Suriye'ye saldırı başlattı

Muhalif Gruplar Suriye'ye saldırı başlattı

Haftalardır bombalanan Halep'te,Muhalif grupların çatı oluşumu Fetih Ordusu rejime karşı büyük bir saldırı başlattı.

Rus ve Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının haftalardır bombardımana tuttuğu ve çok sayıda sivilin ölmesi ve yaralanmasına neden olan Halep kentinde muhaliflerden büyük operasyon.
 
Etkin bir kaç muhalif grubun birleşmesiyle kurulan Fetih Ordusu az önce Halep Operasyonunun başladığını duyurdu. Nusret Cephesi tarafından yapılan açıklama Ebu Cafer isimli bir Nusret Cephesi mensubunun rejim güçlerine ait bir noktasına bombalı araçla saldırı düzenlediği ve bölgeya sızma girişiminde bulunulduğu ifade edildi.
 
Nusra Cephesi’nin önderliğindeki koordinasyon grubunda Suriye'de rejim güçlerine en etkin saldırılar düzenleyen Ahrar-u Şam ve Faylak-uş Şam gibi önemli muhalif gruplar yer alıyor. 
 
Şuana kadar rejime ait 2 askeri araç ve 1 tank imha edildi. Han Tuman'daki bulgur fabrikası ve çevresi muhalifler tarafından ele geçirildi. Esed rejmi askerleri kayıplar verirken muhaliflerin ilerlemesini engellemek için savaş uçaklarının bölgeye yöneldiği bildiriliyor.
 
Fetih Ordusuna bağlı gruplar, 2015 yılında da buna benzer bir geniş çapta bir operasyon başlatmış sonucunda ise Esed rejimi kontrolündeki İdlib kentinin kontrolünü ele geçirmesiyle sonuçlanmıştı.
 
Kaynak:Islahhaber/Gençöncü

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.