Muğla'da yazın kuraklık beklenmiyor

Muğla'da yazın kuraklık beklenmiyor

Türkiye'nin en çok yağış alan iller arasındaki Muğla'da, bu yıl yeteri kadar yağmur yağmamasına rağmen su sıkıntısı yaşanmayacağı bildirildi.

Kayber Avcı'nın haberi:

DSİ 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla'da da havanın kurak gittiğini söyledi. Bölgede yeteri kadar yağış olmadığı için baraj ve göllerdeki su seviyesinin azaldığına dikkat çeken İskender, buna rağmen yazın su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Şube Müdürü İskender, yaptığı açıklamada, "Akgedik Barajı'nda geçen yılın aynı döneminde su seviyesi yüzde 92,67 iken bu yıl 46,1'e geriledi. Akköprü Barajı yüzde 84,93'ten yüzde 79,19'a, Bayır Barajı 87,39'dan yüzde 73,41'e, Geyik Barajı yüzde 100,73'ten yüzde 67,67'ye, Mumcular Barajı yüzde 72,15'ten yüzde 51,62'ye, Kazan Gölü ise yüzde 35,10'dan yüzde 14,19 sevilerine düştü." dedi.

Muğla'daki yatırımlar hakkında da bilgi veren İskender, şunları kaydetti: "Girme Barajı'nın 9 Eylül 2013 tarihinde sözleşmesi imzalandı, 16 Eylül 2013 tarihinde işyeri teslimi yapılarak işe başlandı. Proje firması, uygulama projelerinin üretimine başladı. Derince Barajı'nın ise gövde dolgusu, dolu savak betonları, kandak iletim tüneli beton kaplamaları tamamlandı. Gövde sol sahilde ve sağ sahilde perde ve kapak enjeksiyonları devam ediyor. Gövdede memba yüzü temizlik çalışması tamamlandı. Şu an fiziki gerçekleşme yüzde 82,6'dır. Yukarı Eşen projesi ve Seki Barajı inşaatının derivasyon tüneli giriş ve çıkış portal kazıları, heyelan nedeniyle durdurulmuştur. Sağ sahil gövde sıyırma kazıları devam ediyor. Derivasyon tünelinin sol sahile alınması için gerekli sondaj çalışmaları ve testleri bitirildi. Şu an derivasyon tüneli ve dolu savak uygulama projeleri hazırlanmakta olup fiziki gerçekleşme yüzde 14'tür. Selimiye Ovası sulama inşaatının 2 Ocak 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanarak, 10 Ocak 2014 tarihinde yer teslimi yapıldı. Milas Ovası sulama ikmali inşasının da 10 Ocak 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanarak 17 Ocak 2014 tarihinde yer teslimi yapıldı. Bodrum içme suyu tamamlama inşaatının 29 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Teklif veren isteklilere ait dosyalar inceleniyor. Muğla içme suyu projesininse 30 Ocak 2014 tarihinde ihalesi yapıldı."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.