Müftülükten ortaokul öğrencilerine bilgi yarışması

Müftülükten ortaokul öğrencilerine bilgi yarışması

Antalya İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ortaklaşa ortaokulların 5. ve 6. sınıfları arasında bilgi yarışması düzenledi.

20 okuldan ikişer kişinin katıldığı yarışmanın birincisi Kepez İmam Hatip, ikincisi Gebizli İmam Hatip ve üçüncü de Muratpaşa İmam Hatip ortaokullarından çıktı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde aile irşad büroları kurulduğunu hatırlatan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, söz konusu birimin çeşitli bakanlıklarla protokol imzaladığını söyledi. Eğitimi ilk insan Hz. Adem ile başladığını ifade eden Aydın, “İnsanlığın var oluşundan bu güne kadar ortaya çıkan sistemler insanın eğitimine, öğretimine çaba ve gayret göstermiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı muhatabı insan olan bu dini anlatma ve aktarma görevini üstlenmiştir. Bugün burada aile irşat büromuzun STK’larla ortaklaşa düzenlediği yarışma da bunun bir örneğidir.” dedi.

Toplam 15 sorulu yarışmada İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Din Hizmetleri Şube Müdürü Veli Sağlam ve İl Müftülüğü Vaizesi Şerife Gönül Bilgi jüri üyesi olarak görev yaptı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.