Müftü Keleş: Kadınlar bizlerin baş tacıdır

Müftü Keleş: Kadınlar bizlerin baş tacıdır

Bafra İlçe Müftüsü 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Bafra’da görev yapan Kur'an kursu öğreticilerine sabah kahvaltısı ikramında bulunarak kadınlar gününü kutladı.

Hanedan Restorantta düzenlenen kahvaltılı toplantıya Bafra Vaizesi Kafiye Demircan ile 50’ye yakın Kur'an Kursu öğreticileri katıldı. Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş burada yaptığı konuşmada, "Varlıklar içerisinde en üstün ve saygın insandır. İnsanı en mükemmel ve saygın olarak yaratan Allah (c.c.), ona birtakım haklar vermiş ve onun can, mal, namus, akıl ve neslinin dokunulmaz olduğunu ilan etmiştir. Bu yasakları çiğneyenlerin ahrette azaba uğrayacakları dile getirilmiştir. İnsanlar içerisinde yaratılış itibariyle, erkeğe göre biraz daha zayıf ve narin yaratılan kadınlar bizlerin baş tacıdır." diye konuştu.

Dinimiz, "Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı müşfik davranandır. Hanımların hayırlısı da beylerine karşı saygılı olan ve beyine itaatte kusur etmeyendir. Bir hanım 5 vakit namazını kılar orucunu tutar, namusunu korur ve beyine itaat ederse cennete girer diye müjdelemiştir. Kadınlara sadece 8 Mart'larda değil her gün aynı saygı ve sevgiyi sunmalıyız.’’ dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.