Müftü Çınar: Bu yıl hac kaydı alınmayacak

Müftü Çınar: Bu yıl hac kaydı alınmayacak

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, bu yıl için yeni hac kaydı alınmayacağını, 2007 yılından beri her yıl hac kaydı yeniletenler arasında kura çekimi yapılacağını söyledi.

Hasan Çınar, Müftülük brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında 2014 yılı hac ve umre ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Çınar, yıl içerisinde yeni hac kaydı alınmayacağını belirti. Geçen yıl kesin kayıt yaptırıp da yüzde 20 kontenjan indirimi nedeniyle bu yıla kalan hacı adayları için kurasız kayıt yapılacak. Müftü Çınar, kura çekiminin 2007 yılından beri her yıl kayıt yeniletenler arasında gerçekleştirileceğini kaydederek," 2008 ve sonraki yıllarda ön kayıt yaptıranlar bu yıl bir işlem yapmayacak. Erzurum'da 10 binden fazla hacı adayının geçen yıl müracaatta bulundu. Bu yıl hac için sıra bekleyen adaylarımızın yüzde 94'ünü kutsal topraklara inşallah göndereceğiz. Mekke'deki tadilat nedeniyle ülke genelindeki hac kontenjanında düşüşe gidildi. Ülke genelinde 1 milyon 200 bin kişi hac için müracaatta bulunmuştu. İlimizde ise bu rakam 10 bindi." dedi. Müftü Çınar, hac tarihinin ise önümüzdeki aylarda netlik kazanacağını işaret etti.

24 GÜNLÜK UMRE KAYITLARI DEVAM EDİYOR

İl Müftüsü Hasan Çınar, 2014 yılı umre kayıtlarının devam ettiğinin altını çizdi. Çınar 24 günlük umre kayıtları için 3 Mart tarihine kadar kayıtların devam ettiğine değinen Çınar, "10 ve 14 günlük umre programlarına kayıtlar devam etmekte. Kontenjanda boş yerler var. Bu dönemde bin 231 kayıt aldık. Ancak 24 günlük umre için kısıtlı sayıda umreci alınacak. 24 günlük umre programı 1-29 Nisan günleri arasında." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.