Müfredatta Atatürk ile ilgili seyreltmeye gittik!

Müfredatta Atatürk ile ilgili seyreltmeye gittik!

Atatürk ile ilgili kazanımlarda diğer derslerde de olduğu gibi bir seyreltmeye gittik. Öğrencilerimizi günlük, pratik...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Alpaslan Durmuş, cuma günü TRT Haber’de canlı yayında yeni müfredatı değerlendirdi.

Durmuş, ders saatleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda büyük değişikliklerin öngörülmediğini söyledi. Durmuş, programlarda her şeyin çok net olarak göründüğünü belirterek, “Atatürk ile ilgili bölümleri azalttığımız, İsmet İnönü’yü programlardan çıkardığımız söyleniyor. Bu doğru değil. Atatürk ile ilgili kazanımlarda diğer derslerde de olduğu gibi bir seyreltmeye gittik. Öğrencilerimizi günlük, pratik hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Eğer bu bilgilerin pratikle bir bağlantısı yoksa, bunlar müfredattan çıkarıldı. Atatürk ile ilgili bölümler çıkarılmadı, kazanımlarda azaltmaya gidildi” dedi. 

Durmuş’un konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar özetle şöyle:

ÖNERİLER 10 ŞUBAT'A KADAR

“Şu an ‘mufredat.meb.gov.tr’ye 157 binden fazla geri öneri geldi. Bu beklediğimizin üzerinde bir rakam. Taslak öğretim programlarında hiçbir hata olmadığını iddia etmiyoruz. Geri bildirimler bizim için çok önemli. 10 Şubat’a kadar öneriler alınacak. İki hafta komisyonlarda geri bildirimler değerlendirilerek. Sonra programlara son halini vereceğiz. Şubat sonunda zorunlu derslerin müfredatı ilan edilecek. Daha sonra eğitim materyallerinin hazırlanma süreci olacak. 2017-2018 eğitim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflar yeni bir müfredatla eğitime başlayacak. Yeni programlarda kazanımları ÖSYM’ye ve MEB’in Ölçme, Değerlendirme, Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bildirdik. Çocuklarımıza sınavlarda bu kapsamda sorular sorulacak.” 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.