Müezzinoğlu: Türkiye’de kanser enstitüsü kurulacak

Müezzinoğlu: Türkiye’de kanser enstitüsü kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk 6 ayda kurmayı hedefledikleri 2 enstitü olduğunu söyledi.

 Müezzinoğlu, “Türkiye Kanser Enstitüsü ve Türkiye Sağlık Akreditasyon Enstitüsü. Akreditasyon dünyada çok önemli hale geldi. Herkes kurumlarının marka değerinin ortaya çıkmasını sağlamak için bu yola başvuruyor. Bu dinamiği de ülkemize kazandırmamız gerekiyor. 6 ay içinde bu 2 kurumun çalışmalarını bitirmiş olacağız.” dedi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta 2023 Vizyonu’ çerçevesinde projelendirdiği ‘Sağlık Enstitüleri, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Şehir Hastaneleri’ projelerini Emirgan Korusu Beyaz Köşk’te düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantı öncesi gerçekleşen Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan gazetecilere teşekkürlerini ileten Müezzinoğlu, Türkiye'de her gün 1 milyonun üzerinde hastanın tedavi için sağlık kuruluşlarına başvurduğunu belirtti. Türkiye'nin bir sağlık tüketicisi olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin uzun süre gerek tıbbı teknoloji gerekse ilaç kullanımında bu konumda devam etmesini doğru bilmiyoruz. Ayağın biri güçlendi. Diğer ayağı hızla güçlendirme gerektiğini düşünüyoruz. Ayağın birisi şehir hastaneleri. Bununla ilgili gerek hukuksal gerekse bürokratik, ekonomik, finansal anlamındaki bütün soruları bu hafta itibarıyla tamamen çözdük. 1 Temmuz itibariyle sözleşmesini imzaladığımız 15 şehir hastanesi fiilen sorumluluk üstlenmiş noktaya gelmiş olacaktır." şeklinde konuştu.
 
Türkiye açısından boşluk görülen bir alanın sağlık AR-GE’si olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Bilimsel anlamda alt yapısı var ama bir koordinasyon, organizasyon, üretim, başarı sorunu var. Bu nedenle sağlık enstitüsü başkanlığı bütün bunların alt yapısın oluşturmakta, projelere finansman desteği sağlamakta gerekse bu projelerin Türkiye üretimine girmesinde destek olmada önemli bir rol üstlenecek. Bu çerçevede ilk 6 ay içinde kurmayı hedeflediğimiz 2 enstitü var. Biri Türkiye Kanser Enstitüsü. Bu çok önemli. Diğeri de Türkiye Sağlık Akreditasyon Enstitüsü. Akreditasyon dünyada çok önemli hale geldi. Herkes kurumlarının marka değerinin ortaya çıkmasını sağlamak için bu yola başvuruyor. Bu dinamiği de ülkemize kazandırmamız gerekiyor. 6 ay içinde bu 2 kurumun çalışmalarını bitirmiş olacağız.” 
 
Türkiye'deki sağlık turizmi hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, " Türkiye'nin sağlık turizminde bugün aldığı yaklaşık 1 buçuk milyar dolarlık girdiyi veya sağlık hizmeti ihracatını önümüzdeki 5 yılda 9-10 milyar liraya ve 2013’te de 20-25 milyar liraya ulaşması için bütün bu ana vizyonları ve alt yapıları oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.