Müezzinoğlu: Çocuk felci ile ilgili paniğe gerek yok

Müezzinoğlu: Çocuk felci ile ilgili paniğe gerek yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felci ile ilgili herhangi bir paniğe gerek olmadığını söyledi.

Müezzinoğlu, “Bizim tedbir alma gibi takiplerimiz var. 17 ilimizde Kasım-Aralık aylarında 5 yaş altına 2 doz aşılamayı yaptık.” dedi.
 
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta 2023 Vizyonu’ çerçevesinde projelendirdiği ‘Sağlık Enstitüleri, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Şehir Hastaneleri’ projelerini Emirgan Korusu Beyaz Köşk’te düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Müezzinoğlu, basın toplantısı öncesinde Emirgan Korusu’nda vatandaşlar ile ‘Sağlıklı yaşam yürüyüşü’ yaptı. 
 
Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, özel hastanelerde katılım katkı payını 200’e çıkardıklarını söyledi. Müezzinoğlu, “Herhangi bir muayene ücretine 30 lira veriliyor. Özel hastane hangisi olursa olsun. Şayet SGK ile anlaşma yaptıysa alabileceği ücret en fazla iki mislidir. Yani 60 lira. O da 30 lira devletten 30 lira vatandaştan alabilir. Bunun için dökümlü fatura şartı getirdik. Vatandaştan bir şey istiyoruz. Dökülü faturasını istesin. İnternetten girsin sütun fiyatlarına baksın, burada hepsinin karşılığı var. Kurumlar kendi sayfasında da bunu yayımlamak zorunda. İki mislinden fazla aldıysa kurumu kapatmaya kadar gidecek cezai müeyyidesi var.” diye konuştu.
 
Türkiye’de hekim açığı bulunduğunu ve gelecek yıllarda bunu kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Hekim açığımız var. Bu bir gerçek, hekim açığımızın önümüzdeki yıllarda açığımızı kapatacak sayılar geliyor. Bu yıl 2 bin 500 önümüzdeki yıl 4 bin gibi gelmeye devam edecek. Ama bu özellikle üniversitemizde yabancı uyruklu hekimlerinde çalışabileceği, uluslararası dinamikleri olan uzmanların ve hekimlerin çalışabileceği yasal düzenlemenin içinde var.” 
 
Çocuk felci ile ilgili de açıklamalarda bulunun Müezzinoğlu, “Öncelikle bir paniğe gerek yok. Tedbir alma ve tedbirli olma gibi bilim kurulumuzun devamlı takipleri var. Yanılmıyorsam 17 ilimizde Kasım ve Aralık aylarında 5 yaş altı çocuklara 2 doz aşılamayı yaptık. Son olarak 5-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da 6 ilçemizde bu anlamda bilim kurulumuzun önerisi oldu. Bir hafta süresince bu 6 ilçemizde aşılama kampanyasını yaptık. 1 ay sonra ikinci periyodunu tamamlayacağız. Bölgemizde özellikle Suriye ve İran’dan yoğun giriş çıkışların olduğu yaklaşık 1 milyon civarında Suriyeli misafirin olduğu, bir süreçte Türkiye Sağlık Bakanlığı olarak son derece hassas ve duyarlı olmak zorundayız. Hassasiyetimiz ve duyarlılığımızı vatandaşı paniğe sürüklemeden aile hekimlerimizle birlikte bilgilendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.