Müdahalesiz normal doğum için 'okula' gidiyorlar

Müdahalesiz normal doğum için 'okula' gidiyorlar

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinde açılan "gebe okulu"nda eğitim alan hamileler, sezaryenden vazgeçip müdahalesiz normal doğum yapmaya karar veriyor

Hamileleri bilinçlendirmek, sezaryen oranlarını aşağı çekmek ve normal doğuma yönlendirmek amacıyla Mersin Şehir Hastanesinde açılan gebe okulunda eğitim alan kadınlar, sezaryenden vazgeçip müdahalesiz normal doğum yapmaya karar veriyor.

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini de taşıyan Mersin Şehir Hastanesinde, sezaryen oranlarını aşağı çekmek ve gebeleri bilgilendirerek doğuma hazırlamak amacıyla gebe okulu açıldı.

Doğum zamanı birbirlerine yakın gebeler, 8 haftalık programda hamilelik, doğum ve sonrası hakkında eğitim alıp, aynı zamanda nefes egzersizlerini öğreniyor. Uzmanlar eşliğinde spor yapıp kaslarını da güçlendiren hamile kadınlar, bu sayede kendilerini doğuma hazırlayıp korkularından da kurtuluyor. Özellikle sezaryen yapmayı düşünen kadınlar, eğitimin ardından müdahalesiz normal doğuma karar veriyor.

"Okul sayesinde rahatladım"

Gebe okulu öğrencilerinden Hatice Berber hem fiziksel hem de psikolojik olarak okul sayesinde rahatladığını söyledi.

Tüm korkularını yendiğini anlatan Berber, "İnsan daha bilinçli olarak doğuma girebiliyor. Burada pilates eğitimi mükemmel zaten. Nefes egzersizleriyle ağrıyla baş etme yöntemlerini öğreniyoruz." dedi.

Gebe okuluna gelmeden önce sezaryen olmayı düşündüğünü vurgulayan Berber, şöyle devam etti:

"Normal doğumla ne uğraşacağım, acı çekiyorsun diyordum. Normal doğumda, doğum sürecine kadar acı çekiyorsun ama sezaryende bu süreç daha kötü. Normal doğumda bebek doğar doğmaz süt salgıların artıyor. Doğum salonuna gidip gördüm. Buradaki hem egzersizler hem de eğitimler sayesinde sezaryenden vazgeçtim. Sezaryen normal olmayan bir şey zaten." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.