Mucize bitkinin hasadına başlandı

Mucize bitkinin hasadına başlandı

Ağırlığının 100 bin katına kadar sıvıyı sarıya boyayabildiği belirtildi.

Ağırlığının 100 bin katına kadar sıvıyı sarıya boyayabildiği ve birçok sektörde kullanıldığı için "mucize bitki" diye nitelendirilen safranın hasadına başlandı.
 
Ekimine ağustosta başlanan, ekim-kasımda mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan, 15-30 santimetre uzunluğundaki safran, ilçedeki 42 dönümlük arazide 41 çiftçi tarafından yetiştiriliyor. Yazı köyü sakinlerinden Hatice Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım dönümlük arazide safran üretebildiğini, bu yıl üretimin önceki yıllara göre azaldığını söyledi. Bu günlerde çiçek açan safranı toplamaya başladıklarını anlatan Kartal, "Bu sene 250-500 gram safran elde etmeyi bekliyorum. Safranı daha çok doktorlar ve ilaç firmaları alıyor. Doktorlar, kanser hastalarına safran arıyor. Manisa'dan gelen bir hastaya doktoru, 'hakiki safran bulacaksınız' demiş. Gelen kişiler bizden aldıkları safranla sevinerek evlerine gitti" diye konuştu.
 
Gramını 20 liradan sattıklarını, altın değerinde olduğu için safranı kuyumcuda tarttırdıklarını anlatan Kartal, "Bundan 2 yıl önce Cezayir ve İtalya'dan gelen 2 kişi için topladığımız bir leğen dolusu safranı tarttırmak için götürdüğümüz kuyumcu kapıyı kilitleyip öyle tarttı. Safran altın gibi, emeğimizi koruyor. Safranın parasıyla ailecek 3 defa umreye gittik. Şifalı safranı ayrıca yemeklerimize katıyoruz" ifadesini kullandı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.