MSN 15 Mart'ta Kesin Kapanacak!

MSN 15 Mart'ta Kesin Kapanacak!

Aylardır süren MSN'nin kapanacağı ve Skype'nin onun yerine alacağına dair bilgiler her geçen gün netlik kazanırken MSN'nin resmen kapanacağı adres de belli oldu: 11 Mart!

İnternet dünyasının en çok bilinen ve kullanılan mesajlaşma programı MSN Messenger ismiyle ve cismiyle resmen tarih oluyor.

Yaygın kullanım adı MSN olan Windows Live Messenger, 100 Milyonu aşkın kullanıcısını Skype'ye devretmeye hazırlanıyor. Microsoft tarafından da resmen duyurulan bu değişimin ardından servisin tam anlamıyla ne zaman son bulacağının cevabı da netlik kazandı.

15 Mart'tan itibaren Windows Live Messenger servisi eksinlikle kullanılamayacak. Microsoft tarafından MSN'nin kayıtlı kullanıcıları otomatik olarak Skype'ye taşınacak. Microsoft, bu değişime yol açan en önemli adımını 2011'de atmış ve Skype'yi 8,5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

MSN'den Skype'ye Geçiş Nasıl Gerçekleşecek?

MSN ve halihazırda Skype kullananların en çok merak ettiği sorunun cevabı da Microsoft tarafından veriliyor. Microsoft, MSN kullanıcılarını 15 Mart'ta hiçbir şey yapmalarına gerek kalmadan otomatik olarak Skype'ye taşıyacak. Bu gerçekleşince MSN kullanıcısı var olan kullanıcı adı ve şifresinde hiçbir değişiklik yapmadan Skype'ye bağlanabilecek ve arkadaş listesinin tamamını karşısında görebilecek. Halihazırda Skype kullanıcısı olan MSN kullanıcısının kullanıcı adları her iki programda da aynı ise Skype, iki hesabı tek bir hesap olarak birleştirecek.

Skype'nin bu taşınma işlemi öncesinde şu anki kullanıcı sayısı 280 milyonu buluyor.

Stargundem