Moskova'ya cami ve İslam Akademisi gündemde

Moskova'ya cami ve İslam Akademisi gündemde

Moskova’da İslam Akademisi kurulması ve yeni cami inşası gündemde

Kuzey Kafkasya İslami kurumları liderlerin ikinci kongresi Dağıstan başkenti Mahaçkale’de yapıldı.
Regnum ajansına göre kongrenin en önemli konularından biri Moskova’da İslam Akademisi kurulması teklifi oldu.
Teklife göre İslam Akademi Moskova'da, 67 dönümlük bir arsa üzerine inşa edilecek ve Akademinin bir kısmı olarak Camide yapılacak.
 
Rusya Müslümanları uzun zamandır yaklaşık 3 Milyon Müslüman yaşayan Moskova’da yeni Cami inşası için izin almaya uğraşıyorlar.  Mahaçkale'de düzenlenen Müslüman liderler Kongresinin ana konusu ise toplumda barış ve istikrarın sürdürülmesinde İslami örgütlerin rolü oldu. Kongreye Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinin tümünün müftüleri, Kuzey Kafkasya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Başkanı, Kırım Dini İşler İdaresi Başkanı, Simferopol Baş İmam, Tataristan ve Stavropol Bölgesi müftüleri ve diğer yetkililer katıldılar.
Dağıstan’ı Cumhuriyet Müftüsü Ahmed Hacı Abdullayev, Mahaçkale Baş imamı Mahammadrasul Saaduev, Başbakan Yardımcısı Ramazan Caferov, Dağıstan başkanı danışmanı Denga Halid temsil ettiler.
Rusya'da İslami bir akademi oluşturma teklifi kongrenin en önemli konusu oldu. Ziyaret fikri ile kar amacı gütmeyen hayırsever vakıf "kültür, bilim ve eğitimi destek" fonu müdür yardımcısı Ali Polosin’e göre bu fikir iki yıl önce İslam alimi Muhyiddin Ali el-Karadağ tarafından ortaya atılmıştı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.