Moskova Camii'nin minaresine alem takıldı

Moskova Camii'nin minaresine alem takıldı

Moskova'da inşası devam eden caminin minaresine dün cuma namazından sonra alemi yerleştirildi, törene Diyanet İşleri Başkanı Görmez de katıldı

Moskova'da dün Cuma namazında yapımı süren büyük caminin kubbesine tören ve dualarla alem yerleştirildi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rusya'nın başkenti Moskova'da inşası devam eden merkez caminin minaresine alem takılması törenine katıldı.
 
Görmez törende yaptığı konuşmada, minareye takılan alemin Rusya'da tarih boyunca Müslümanlar ile diğer din mensuplarının birlikte barış içinde yaşamasının sembolü olarak, varlığını ebediyete kadar sürdüreceğini söyledi.
 
Alemin İslam dünyası'nda barış, adalet ve kardeşliği temsil ettiğine dikkati çeken Görmez, "12 Aralık'ta Rusya'da Anayasa Günü'nün kutlandığı bu günde, 100 yıllık ateizmden sonra Moskova'da inşa bu mabedin olmasının, minarelerin tevhidin sembolü olarak göklere yükselmesi ile ucuna barışın sembolü olarak hilalin yerleştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de Başkan Görmez'in törene katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'den sağlanan madddi ve manevi destek için teşekkür etti.
 
Dualar ve tekbirlerle merkez camisi minaresine takılan alem töreni öncesi, Ravil Gaynutdin ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez cami inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Moskova'daki Merkez caminin iç mimarisi ve tasarımıyla ilgili çalışmaları üstlendiği öğrenildi. Törenden sonra, Cuma namazı kılındı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.