Montreal, ABD'den gelenlere 'sığınma şehri' ilan edildi

Montreal, ABD'den gelenlere 'sığınma şehri' ilan edildi

Kanada'nın Montreal şehri, ABD’den kaçarak ülkeye sığınan ve henüz hiçbir yasal statüleri olmayanlar için ‘’sığınma şehri’’ ilan edildi.

Kanada’nın Montreal kenti, belediye meclisinin oybirliği ile aldığı kararla "sığınma şehri" ilan edildi.

Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre alınan karar gereği, ABD ile Kanada sınırından yürüyerek geçip Kanada’ya sığınanlara, yasal belgeleri olmasa bile her türlü hizmetin verileceğini açıkladı. Coderre, bu hareketin simgesel olmadığını ve güvenlikten ödün vermeden, savunmasız kişilere yardımcı olacağını söyledi. 

Mecliste oybirliği ile alınan karar uyarınca, henüz hiçbir belgesi olmayan kişilerin, sınır dışı edilmekten korkmadan resmi kurumlardan hizmet alabilmeleri hükme bağlandı. Buna göre, ABD’den geçip Montreal’e sığınanlara, başta sağlık hizmeti olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşlardan barınma, yiyecek ve giyecek hizmeti verilecek. Bu kişilerin, ülkedeki yasal statüleri için de gereken işlemler eşzamanlı olarak yürütülecek.

Yardım kampanyaları başlatıldı

Bu arada Montreal ve çevresindeki kentlerde bulunan Müslümanlara ait yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu da, çoğunluğu ABD Başkanı Trump’ın yasak koyduğu 7 Müslüman ülkenin vatandaşı olan sığınmacılar için kampanya başlattı. Açılan kampanyalar ile halktan, özellikle kışlık giyecek olmak üzere, kalacak yer, ev eşyaları, yiyecek ve para yardımında bulunmaları isteniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.