Moğolistan'da Çağdaş Kütüphane Projesi

Moğolistan'da Çağdaş Kütüphane Projesi

TİKA ve Moğolistan Yönetim Akademisi işbirliğinde yürütülen Çağdaş Kütüphane Projesi tamamlandı

Moğolistan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Moğolistan Hükümet Genel Sekreterliği Yönetim Akademisi işbirliğinde yürütülen "Çağdaş Kütüphane Projesi" tamamlandı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, proje kapsamında kütüphane donanımı için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanın temin edilerek düzenlenen törenle yetkililere teslim edildiği belirtildi.

Törene, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, Yönetim Akademisi Rektörü Prof. Dr. Ts. Baatartogtokh, öğretim görevlileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Açıklamada, projenin, ulusal düzeyde kamu, sosyal ve özel sektöre yönelik yönetici ve bürokrat yetiştirmek, hizmet içi eğitim programları düzenlemek, devlet politikalarının yürütülmesi hususunda kamu idari kurumlarına mesleki danışmanlık hizmeti vermek, devlet kurumlarının insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yapmak ve eğitim programları düzenlemek amacıyla kurulan bir yükseköğretim kurumu olma özelliği taşıdığı ifade edildi.

Yönetim Akademisi Rektörü Baatartogtokh, törende yaptığı konuşmada, Moğolistan devlet kurumlarına yönetici ve bürokrat yetiştiren bir eğitim kurumu olduklarını belirterek kaliteli yönetici sınıfının yetiştirilmesine ve daha kalifiye bir insan kaynağı oluşturulmasına destekte bulunan TİKA’ya teşekkür etti.

Moldovalı medya mensupları Türk meslektaşlarıyla buluştu

Öte yandan, Ankara, Konya, Bursa ve İstanbul’u kapsayan çalışma ziyareti vesilesiyle Türkiye’de bulunan Moldovalı medya mensupları, Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşları, kamu kurumları ve özel şirket temsilcileriyle bir araya geldi.

TİKA'nın katkılarıyla Türkiye ile Moldova arasında iletişim ve medya alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin teşvik edilmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla düzenlenen program çerçevesinde Türkiye'ye gelen heyette Moldova’da hem ulusal hem de bölgesel ölçekte faaliyet gösteren haber ajanslarının, yazılı ve görsel medya kurumlarının temsilcileri yer aldı.

Anadolu Ajansı, TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi medya sektörünün önde gelen kuruluşlarını ziyaret ederek faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi alan Moldovalı medya mensupları, ilgili birimleri gezerek gözlemlerde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamada heyetin ayrıca TÜBİTAK, TOBB, OSTİM gibi bilim sanayi ve ekonominin lider kuruluşlarını ziyaret ettiği ve Türkiye’nin üretim, ticaret ve istihdam olanakları ile ilgili bilgi edindiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’deki ziyaretlerinin hem mevkidaşlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi, hem de Moldova ile Türkiye arasında çok yönlü işbirliği imkanlarının incelenmesi adına verimli geçtiğini belirten Moldovalı medya mensuplarının, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin sağlam ortaklıklara dönüşmesi için büyük bir potansiyel bulunduğuna dikkati çektiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.