Mogan Gölü'ndeki Kuşlar İçin Ekmek Kampanyası

Mogan Gölü'ndeki Kuşlar İçin Ekmek Kampanyası

Gölbaşı Belediyesi tarafından, fırınlardan toplanan ekmekler Mogan Gölü’ndeki kuşlara veriliyor. Günde toplanan 1000'den fazla ekmek, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken kuşlar için göle bırakılıyor.

Belediye Başkan Vekili Ferit Yılmaz, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek amacıyla ''Bayat Ekmek Toplama Kampanyası'nı hayata geçirdiklerini söyledi.

İlçedeki fırınlardan Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bayat ekmeklerin toplandığını ifade eden Başkan Yılmaz, ''Gölbaşı’nda günlük olarak fırınlardan 1000 adet bayat ekmek toplar hale geldik. Amacımız İsraf edilen ekmeklerin toplanarak gölde yem bulma sıkıntısı yaşayan kuşlara vererek yaşamlarını kolaylaştırmak. Gölbaşımız diğer doğal güzelliklerinin yanı sıra kuş cennetidir. Biz belediye olarak ‘bayat ekmek toplama kampanyası’ başlattık. Zabıta Müdürlüğümüz tarafından fırınlardan bayat ekmekleri toplayarak Mogan Gölü'müzdeki kuşlara verilmesini sağlıyoruz. Bu kampanyadaki amacımız kuşların kış aylarında aç kalıp telef olmalarını engellemek. Bunun içinde tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

Ekmek toplama kampanyasının en büyük destekçisi olan fırıncı esnafı da Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Elimizde kalan bayat ekmekler Belediyemiz vasıtasıyla kış aylarında yiyecek bulma sıkıntısı çeken kuşlarımıza veriyorlar. Bu tür kampanyaları her zaman destekleyeceğiz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.