Mogadişu Belediyesi'ne İlk Yardım Eğitimi

Mogadişu Belediyesi'ne İlk Yardım Eğitimi

Mogadişu’da faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde Mogadişu Belediyesi itfaiyesine ilk yardım eğitimi verildi.

TİKA, Somali’de gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA ve Mogadişu’da faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mogadişu Belediyesi itfaiyesine yönelik ilk yardım eğitim programı düzenledi. Eğitimde katılımcılara temel ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım, hasta ve yaralı taşıma teknikleri, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması durumunda ilk yardım, kanamalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım ve yanıklarda ilk yardım olmak üzere değişik alanlarda bilgilendirmelerde bulunuldu. 13 gün boyunca 3 gruba yönelik düzenlenen eğitim sonucunda düzenlenen sınavla 42 kişi sertifika almaya hak kazandı.
 
Eğitim programı sonunda Mogadişu Belediye yetkilileri, kursiyerler, Sağlık Bakanlığı Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, TİKA yetkilileri ve vatandaşların katımlıyla sertifika töreni düzenlendi. Sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikaları Mogadişu Belediyesi yetkilileri, Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Uğur Gençoğlu ve TİKA Mogadişu Koordinatörü Ahmet Göçer tarafından takdim edildi. Katılımcılar, eğitim programının düzenlenmesinden dolayı TİKA ve Sağlık Bakanlığı Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.