Modern otogar hizmete açılıyor

Modern otogar hizmete açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in yeni otobüs terminali 2014 Ağustos ayı içinde hizmete girecek.

Mehmet Miras'ın haberi
 
Mersin’e yakışır bir şehirler arası otobüs terminali yaklaşık 180 dönümlük alana inşa edildiğini açıklayan  Cemalller İnşaatı şirket yetkilisi A.SinanCemaloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olduğunu söyledi.
 
Cemaloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,’ın sayesinde  2014 yılı Mart ayından sonra inşaatın bitmesi için çalışmalarına  hız verdiklerini, söyledi.
Kocamaz'ın siyasi ayrımcılık yapmaksızın, otogar inşaatına destek verdiklerini açıklayan Cemaloğlu, ”Geçen 2013 yılından kalan  ve ödenmeyen yaklaşık 5 milyon TL ve bu dönemden de 5 milyon TL hak edişimizi ödeyerek, toplamda 10 milyon TL ödemiş ve inşaatımızı sürekli denetleyerek neticeye ulaştırmış bulunuyoruz. Modern otogar inşaatının tamamlanmasındaki  büyük katkılarından ve emeklerinden  dolayı Burhanettin Kocamaz'a ve Mersin halkına şükranlarımızı arz ederiz. Mersin kentinde modern bir oto gar inşaatı bitirip teslim etmekten de gurur duyuyoruz. Mersin’e hayırlı olsun” diye konuştu
 
AÇMAK BİZE NASİP OLDU
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin’de var olan ve uzun yıllardır kullanılan otogarın artık bölgenin ihtiyacını karşılamadığını kaydederek, “Şuan ki mevcut otogarımız kentimize yakışmıyor. Her geçen gün büyüyen Mersin’in ihtiyacını da karşılamıyor. Kentimize yakışır bir otogarın eksikliklerini bitirip hizmete açmak bize nasip oldu ” diye konuştu.
 
MODERN OTOGARIN ÖZELLİKLERİ
 
180 bin metrekare alan üzerine inşa edilen otogarın 13 bin metrekaresi kapalı alan şeklinde dizayn edildi. 
 
2 katlı olan otogar ve terminalde 40 adet yazıhane bulunuyor. Gelen yolcu peronuna 25 otobüs girebilecek. Giden yolcu peronu ise 46 otobüs kapasiteli. Otobüs otoparkı ise  2 ayrı bölümden oluşmakta ve toplam 211 otobüs park edebilecek.
 
Yolcu otoparkı ise 225 adet araç kapasitesine sahip. İlçeler terminali ise 2 katlı olup 10 adet yazıhane ve Şöför dinlenme yeri yer bulunuyor ayrıca . 30 araçlık giden ve gelen yolcu peronu yer alıyor.Gelen yolculara servis otoparkı ise 5.325 metere kare alana sahip otogarda ayrıca şöförlerin 315 metrekare kapalı alanda yer alan 6 adet 2 kişilik yatak odalı ,sauna  ve hamam  yer alıyor. Ayrıca tek katlı misafirhane binası 24 saat hizmet verecek. Otogar içinde bakım atölyesi tek katlı olup 2 bin 475 m2 alana sahip otobüslerin bakımlarının yapılacağı kapalı servisler atölyeler bulunuyor.  60.000 m2 çimlendirilmiş alanda 27 çeşit toplam 6.292 ağaç bulunuyor.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.