Mobil teknoloji ile tarım!

Mobil teknoloji ile tarım!

Global Tower Genel Müdürü Cihan Nazmi Bıyıklı (solda) ve Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, projeyle Türkiye’nin kazanacağını, çiftçinin yüzünün güleceğini söylediler

Tarımda verimliliğin artırılmasını ve çiftçinin kazancının desteklenmesini hedefleyen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi, Turkcell teknolojisiyle yürütülecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen TARBİL Projesi’nin tanıtım toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

TARBİL projesi kapsamında, tarım ürünleri için gerekli veri tabanının oluşturulup rekolte tahmini ve planlamasının en doğru şekilde yapılması için Zirai Meteorolojik Gözlem İstasyonları kurulacak. 

TURKCELL’DEN DESTEK

İstasyonlar, yüzde yüz Turkcell iştiraki olan Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise 3. büyük kule ve altyapı operatörü Global Tower tarafından inşa edilecek. 

Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, projeye ilişkin değerlendirmesinde, “Mobil teknolojiler artık hayatımızın her noktasında. Bu teknolojiler sayesinde her an bilgiye ulaşarak, bilgiyi toplayıp analiz ederek hayatı kolaylaştıran ürün ve servisler geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Turkcell’in Türkiye’nin insanı merkeze koyan kalkınma modeliyle uyumlu olarak altyapı yatırımlarını geliştirdiğini aktaran Kuruöz, “İstikrar içinde sürdürülebilir insan boyutlu büyüme için ülkemiz adına önem ve öncelik verdiğimiz temel hedefler, yol haritamızı belirlerken bize rehberlik ediyor. Bu nedenle altyapımıza ve insanımızın hayatına değer katacak her türlü yenilikçi teknolojiye büyük yatırımlar yapıyoruz. Biliyoruz ki telekomünikasyon sektörü, Türkiye’mizin ekonomik ve toplumsal hedeflerinin gerçekleşmesinde kritik role sahip” şeklinde konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.