Mobil ekipler sokakta çalışan çocuklar için görevde

Mobil ekipler sokakta çalışan çocuklar için görevde

Diyarbakır'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile SYDV iş birliğinde çocukların sokakta çalışmasını önlemek amacıyla "Sokakta Çalışan Çocuk Olmayacak Projesi" hayata geçirildi.

Diyarbakır'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından çocukların sokakta çalışmasını önlemek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin de içerisinde yer aldığı Sokak Çocukları Çalışma Komisyonu kuruldu.

Kentte yoksulluk ve eğitimsizlik gibi çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla çalışma yürüten komisyon, sokaklarda mendil satan, kavşaklarda arabaların camlarını silen ve pazarlarda eşya taşıyan çocukları belirlemek için 2 mobil ekibi oluşturdu.

Çocuklarla birebir görüşülüyor
İl Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi personelinin yer aldığı 2 mobil ekip, sokaklarda mendil satan, kavşaklarda arabaların camlarını silen ve pazarlarda eşya taşıyan çocukları belirleyerek, bu çocuklarla birebir görüşüyor.

Proje ile terör, madde bağımlılığı, sağlık, suça karışma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunan sokakta çalışan çocukların eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Aileler ikna ediliyor
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar 288 çocuğu sokakta çalışırken tespit ettiklerini, bunlardan 90'ının ailesiyle görüşme gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açar, kurumlar olarak dayanışma ve işbirliği içerisinde çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini, ailelerle görüşerek çocuklarını sokaklarda çalıştırmamaları konusunda ikna ettiklerini, çocukları çeşitli kurslara yönlendirerek eğitimlerinin devam etmesini sağladıklarını belirtti.

Çocukların yeri okul
SYDV Müdürü Ramazan Çetinyamaç da "Önemli olan bu çocukların burada bu el arabasıyla pazardan bir vatandaşın evine eşyalarını götürmesi değil bunun yeri okuldur. Yardımlarımızla çocuklarımızı sokaktan kurtarmaya devam edeceğiz." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.