Mobil ağ trafiği 4 yılda 11 kat artacak

Mobil ağ trafiği 4 yılda 11 kat artacak

Cisco Görsel Ağ Endeksi’ne göre 2018 itibariyle mobil veri trafiğinin yüzde 69’u video olacak.

Mobil kullanıcı sayısı 5 milyara, mobil cihaz sayısı ise 10 milyara ulaşacak Rapora göre, dünya çapındaki mobil ağ trafiği önümüzdeki dört yılda yaklaşık 11 kat artarak 2018 itibariyle yıllık 190 eksabayt (milyar gigabayt) seviyesine ulaşacak.

42 trilyon resme eşdeğer

Mobil trafikte beklenen artış, 2018 yılında 10 milyara, yani Birleşmiş Milletler tarafından 2018 için öngörülen 7,6 milyarlık dünya nüfusunun 1,4 katına ulaşacak. Bu artış, kişisel cihazlar ile makineden makineye (M2M) bağlantılar gibi mobil internet bağlantılarındaki yoğunluktan kaynaklanacak.

Cisco VNI Küresel Mobil Veri Trafiği Tahmininde 2018 için belirtilen yıllık 190 eksabayt mobil veri trafiği, 2000 yılında gerçekleşen sabit ve mobil tüm IP trafiğinden 190 kat fazla; 42 trilyon resim dosyası ve 4 trilyon video kliple eşdeğer. Sadece 2017-2018 arasında mobil internet trafiğine ayda 5,1 eksabayt eklenecek. Bu miktar, 2013’te mobil internetin tamamının tahmini boyutunun (ayda 1,5 eksabayt) üç katından fazla.

Siber saldırılar öngörülebilecek

Siber tehditlere karşı koruma çözümleri sunan Arbor Networks, bu saldırıları örgörebilen yeni platformu Peakflow Mobil Ağ Analizi kullanıma sundu. Mobil veri trafiği ve siber tehditlerdeki artış karşısında süreci yönetmekte güçlük çeken mobil operatörler için hayat kurtarıcı olması beklenen platform, operatörlerin şimdiye dek algılayamadığı mobil paket çekirdeğini engelleyen trafiğin nereden kaynaklandığı bilgisine erişim olanağı sunacak.

Bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.