Mısırlı gençler darbe rejimini Youtube dizisi ile eleştiriyor

Mısırlı gençler darbe rejimini Youtube dizisi ile eleştiriyor

Mısır'da 2013 yılında halk iradesine Abdülfettah el Sisi önderliğinde vurulan darbenin etkileri hala devam ediyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Halk iradesine vurulan darbenin 5.yılında Mısırlı Müslüman gençler hem dinlerine, hem de özgürlüklerine dair yapımlar ile darbe rejimine karşı durmaya çalışıyor. Bunun son örneği ünlü video paylaşım sitesi Youtube'dan geldi.

Arap Baharı kapsamında 2013 yılına kadar Mısır'da yaşanan olaylar bir darbe ile sonuçlandı. Mısır'da Muhammed Mursi'nin tutuklanması ile sonuçlanan olaylarda pek çok kişi de öldü veya yaralandı.

12 Mısırlı genç Müslümanın yaptığı Youtube yapımı sembolik olarak bu olayları sahneliyor. Segn Ikhtyari (İsteğe bağlı Cezevi) adlı Youtube dizisi, medyadaki baskılar ve sansürler nedeniyle online olarak izleyici ile buluşuyor. 30 dakikalık 9 bölüm olacak dizi. Oyuncuları ve yapım ekibi ise darbe ile birlikte medyada sansüre uğramış ve uzaklaştırılmış kişilerden oluşuyor.

“Karakterler günümüzde gençlere çok benziyor ve aynı sorunları paylaşıyor. Bu nedenle çoğu izleyici bir veya daha fazla karakterle kendini tanımlayabilir. Bu kilitli apartmanda her karakterin gerçek yüzünü göreceğiz ve aynı zamanda kendimizi de keşfedeceğiz, ”diyor dizinin yönetmeni ve yazarı Mahmoud Gamal.

Dizinin pilot bölümü 17 Mayıs'ta başladı ve şimdiden 15 bin izleyici ile buluştu. Mısır'da sansür altında olmayan yapımlar yüksek maliyetler ile göz kamaştırırken, ekibin 9 bölüm harcayacağı miktar 40 bin Mısır Poundu olacak.

Yapım Refik adlı zengin bir karakter ve 12 arkadaş üzerinden hem Mısırlı gençlerin sorunlarını ve heyecanlarını, hem de alt metni ile Mısır'ın sorunlarını ve darbeyi anlatacak.

Al-Monitor'un haberine göre ekip ve oyuncular 9 bölümlük dizi konusunda son derece umutlu. İlk bölümü 15 bin izlenen dizinin önümüzdeki haftalarda daha çok izlenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum