'Mısır'ın pompaladığı su Gazze'de sınır güvenliğini tehlikeye sokuyor'

'Mısır'ın pompaladığı su Gazze'de sınır güvenliğini tehlikeye sokuyor'

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Gazze sınırındaki tünellere, yıkma amacıyla deniz suyu pompalamasının, sınır güvenliğini tehlikeye soktuğunu bildirdi.

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Gazze sınırındaki tünellere yıkma amacıyla deniz suyu pompalamasının, sınır güvenliğinin kontrolünü kaybetme tehlikesi doğurduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Filistin emniyet güçleri, su pompalama işleminin devam etmesi nedeniyle toprakta yaşanan çöküntüler yüzünden devriye araçlarını kullanmada ve sınırın güvenliğini sağlamada büyük zorluk yaşıyor" dedi.

Bölgedeki Filistinlilere ait evlerinin de zarar göreceğini ve yaşadıkları sıkıntıların artacağını söyleyen Bezm, Mısır makamlarına su pompalama işlemini acil olarak durdurma çağrısı yaptı.

"Yapılan, uluslararası kanun ve sözleşmeleri açık bir ihlaldir" ifadelerini kullanan Bezm, bakanlığın Mısırlı yetkililere, Arap Birliği'ne, BM'ye, uluslararası kuruluş ve insan hakları örgütlerine projenin tehlikelerinin anlatıldığı ve durdurulması gerektiğini içeren birçok mesaj gönderdiğini belirtti.

Refah kentinde toprak çökmeleri başladı 

Refah Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da tünellere su pompalama işleminin hızlıca yapıldığı, yerleşim yerlerinin yakınında ve kentteki binaların altında toprak çökmelerine neden olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, pompalanan suların, kentin batısındaki Sultan Tepesi Mezarlığı'na ulaşabileceği belirtildi.

Mısır ordusu, Gazze tünellerini yıkmak amacıyla sınır boyunca döşediği boru hattı üzerinden bölgede kazdığı hendeğe, 18 Eylül'de deniz suyu pompalamaya başlamıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.