Mısır'daki idam kararlarını 4 dilde protesto ettiler

Mısır'daki idam kararlarını 4 dilde protesto ettiler

Mardin'de, sivil toplum kuruluşları 4 dilde hazırladıkları pankart ve dövizlerle Mısır'da verilen idam cezalarını kınadı.

Mardin'de 44 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platform üyeleri, 4 dilde hazırladıkları pankart ve dövizlerle Mısır'da verilen idam cezalarını kınadı.
Mardin Karayolları Parkı'nda 4 dilde hazırlanan pankart ve dövizlerle Mısır'daki idam kararına tepki gösteren grup adına basın açıklamasını okuyan Platform Sözcüsü Mustafa Aydın, Mısır cuntasının, uyduruk suçlamalar ve emir kulu mahkemelerle vermiş olduğu idam ve müebbet kararlarını geri çekmesi için burada toplandıklarını söyledi.

Aydın, Mısır cuntasının, uyduruk suçlamalar ve emir kulu mahkemelerle vermiş olduğu idam ve müebbet kararlarını geri çekmesini istediklerini kaydetti.

Mısır'daki direnişin Mısır halkını aşarak tüm dünya mazlumlarının ve meşru yollardan hakkını arama mücadelesi verenlerin direnişi olduğunu belirten Aydın, "Bu direniş kırılmamalı ve mutlaka amacına ulaşmalıdır. Küresel cuntanın topyekun savaşına karşı tüm dünya mazlumlarının topyekun direnme meşalesi Mısır ve Suriye halkı tarafından büyük bedeller ödenerek yanmaya devam etmektedir. Bu meşalenin söndürülmesine asla fırsat verilmemelidir" dedi.

Herkesin, her yerde ve meşru olan bütün yollarla Mısır ve Suriye halkının meşru, haklı ve onurlu mücadelesine katkıda bulunması gerektiğini kaydeden Aydın, şöyle dedi:

"Hepimiz, her yerde ve meşru olan bütün yollarla Mısır ve Suriye halkının bu meşru, haklı ve onurlu mücadelesine katkıda bulunmalıyız.  Mısır halkının silahsız, barışçıl, meşru ve kutlu mücadelesi aslında bizleri hepimizi bir şekilde eğitmektedir. Mücadele azmimizi bilemekte, rehavete kapılan bedenlere dinamizm, zihinlere ruh üflemektedir."

Mardin'de hizmet veren vakıf, dernek, oda, sendika ve gönüllü teşekküller olarak hukukun, vicdanın ve inancın sesine kulak verdikleri kaydeden Aydın, Mısır'da kardeşlerinin meşru taleplerinin arkasında durduklarını, dualarla onları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Açıklamanın ardından Mardin Fuat Yağcı Cami imamı Hasan Yenigün dua etti. Çeşitli sloganlar atan grup dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.