Mısır'daki hapishanelerde açlık grevi yalanlandı

Mısır'daki hapishanelerde açlık grevi yalanlandı

Mısır İçişleri Bakanlığı, tutukluların hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto amacıyla açlık grevi başlattığı haberini yalanladı.

Bakanlığa bağlı Hapishane İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cezaevlerinde herhangi bir siyasi tutuklu bulunmamaktadır. İhtiyati tutuklular ve soruşturma aşamasındakiler olmak üzere iki grup mevcuttur. Bunlar da hapishane yemekhanesinden diğerleri gibi yararlanmakta ve kendilerine tanınan ziyaretlerde yiyecek almaktadır" denildi.

Mısır Hapishanelerindeki Düşünce Suçluları Hareketi Sözcüsü ve "Dahaya İnsan Hakları Merkezi" Müdürü Heysem Ebu Halil, 20 bini tutuklu darbe karşıtı yaklaşık 45 bin kişinin, hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto amacıyla, bir haftalık açlık grevi başlattığını duyurmuştu.

Darbe karşıtı yaklaşık 20 bin kişi, Nisan ayının sonunda da "kötü muameleyi" protesto için 3 günlük açlık grevi başlatmıştı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ve insan hakları dernekleri, Mısır'da 3 Temmuz 2013'ten bu yana tutuklananların sayısının 22 bini geçtiğini belirtiyor.

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, geçen hafta yaptığı açıklamada, Mısır'da "sivillerin orduya ait gizli bir hapishanede alıkonulduğunu" belgeleyen, "şaşırtıcı" kanıtlar elde edildiğini, burada alıkonulanların suçlarını itiraf etmek için işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını açıklamıştı.

Mısır yönetimi ise tutuklulara "kanunlara ve uluslararası sözleşmelere göre" davranıldığını savunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.