Mısır'da yönetime beddua eden imama yasak

Mısır'da yönetime beddua eden imama yasak

Mısır'da Kadir Gecesi'nde zalim yöneticilere beddua ettiği gerekçesiyle bir imamın görevine son verildi.

Mısır Vakıflar Bakanlığı'nın, cami imamı Muhammed Cibril'in, Kadir Gecesi'ndeki duasında zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı imamlık görevine son verdiği bildirildi.

Vakıflar Bakanı Ofisi Teknik Takip Genel Müdürü Muhlis el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma'nın dün bir karar çıkararak, Cibril'in imamlık yaptığı Amr bin el-As camisine girmesini yasakladığını belirtti.

Hatib, hiçbir yorum yapmayan ve karara uyan Cibril'in camiye bir daha imamlık yapmak için giremeyeceğini kaydetti.

Cibril'in cami cemaati üzerinde duygu sömürüsünde bulunduğunu ileri süren Hatib, zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı Vakıflar Bakanlığı'nın Cibril hakkında soruşturma başlattığını ifade etti.

Cibril, Kadir Gecesi'ndeki duasında, zalim yöneticiler ve onların destekçileri, bozuk basın mensupları ve siyasetçilere en az 15 dakika beddua etmiş, cami cemaati de hep birlikte gür sesle ''amin'' demişti.

Cibril, zalim yönetici ve onların destekçileri, bozuk siyasetçi ve basın mensuplarına şöyle bedduada bulunmuştu:

"Allahım, bizim kanımızı akıtanları ve çocuklarımızı yetim bırakanları sana havale ediyoruz. Allahım, Firavun'un sihirbazları bozuk basın mensuplarını sana havale ediyoruz. Allahım, bozuk siyasetçileri sana havale ediyoruz. Allahım, bize zulmedenleri sana havale ediyoruz. Allahım, evlerin mahremiyetini çiğneyenleri sana havale ediyoruz. Allahım, taşkınlık ve zorbalık yapanları sana havale ediyoruz. Allahım, sultan alimlerini sana havale ediyoruz. Allahım, basının bozulmasından, hakimlerin ve yöneticilerin cahilliğinden ve alimlerin dalalete düşmesinden sana sığınıyoruz. Allahım, sen zalimlerin hapishanelerindeki tutukluların kederlerini gider ve onları hapisten kurtar. Allahım, onları suçsuz yere hapse atanlardan intikam al. Allahım, Mısır halkını birbirinden ayıran, hakkı batıl ile değiştiren bozuk siyasileri helak eyle"

Kahire'deki tarihi Amr bin el-As Camisi'nin 15 yıldır imamlığını yapan Muhammed Cibril, geçen yıl da yine imamlıktan men edilmişti.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.