Mısır'da Türk vatandaşlarına 'sokağa çıkmayın' uyarısı

Mısır'da Türk vatandaşlarına 'sokağa çıkmayın' uyarısı

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır'da yaşayan Türk vatandaşlarına yarın mecburi bir durum olmadıkça dışarı çıkmama uyarısında bulundu.

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolosluğu, Mısır’da yaşayan Türk vatandaşlarına yarınki muhtemel gösteriler nedeniyle mecburi bir durum olmadıkça dışarı çıkmama çağrısında bulundu.

Mısır’da yaşan Türk vatandaşlarının e-posta adreslerine gönderilen, "Vatandaşlarımıza yönelik ihtiyati duyuru" başlıklı mesajda, "Değerli vatandaşlarımız, Mısır medyasında bir süredir yer alan haberler ışığında, ülke genelinde düzenlenmesi muhtemel gösteriler nedeniyle, vatandaşlarımızın 11 Kasım 2016 Cuma günü mücbir sebep olmadıkça ihtiyaten evlerinden çıkmamaları önemle tavsiye olunur." ifadelerine yer verildi.

Mısır’da sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Haraketi" lideri Yasir el-Umde, "Garibanlar Devrimi" sloganı ile 11 Kasım Cuma günü ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) dün, eylemlere halkın katılımı olursa destek vereceğini açıklamış, Selefi Nur Partisi ise eylemleri desteklemeyeceklerini duyurmuştu. Ülke içindeki muhalif partiler konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.