Mısır'da Muhammed Bedii terörist listesine alındı

Mısır'da Muhammed Bedii terörist listesine alındı

Mısır Başsavcılığının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de arasında bulunduğu 17 kişiyi "terörist" listesine aldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Başsavcı Hişam Berekat'ın, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, eski Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ile 17 İhvan yetkilisini, terör kanunu uyarınca terörist kişiler listesine aldığı" belirtildi.

Açıklamada, kararın, geçen Şubat ayında "Rehberlik Bürosu Olayları" olarak bilinen davada, haklarında idam ve müebbet hapis cezaları verilen sanıkların terörist kabul edilmesi yönündeki karara istinaden alındığı ifade edildi.

Kahire Ceza Mahkemesi, 28 Şubat'taki "Rehberlik Bürosu Olayları" davasında, 4 İhvan yetkilisini idam, Bedii ile 14 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. Sanıklar davada, adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve silahlı gruplara katılmakla" suçlanmıştı.

İhvan yetkililerini savunan heyetin, Berekat'ın kararına itiraz edeceği belirtildi. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.