Mısır'da liselilere gözaltı

Mısır'da liselilere gözaltı

Mısır'ı uluslararası yarışmada temsil edecek lise öğrencisi ve arkadaşı, "Rabia" işareti yaptıkları ve izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle gözaltında alındı.

Mısır'ı uluslararası yarışmada temsil edecek lise öğrencisi ve arkadaşının, "Rabia" işareti yaptıkları ve izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, lise öğrencisi Abdullah Asım (17) ile arkadaşını, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda Rabia işareti yaptıkları ve izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle dün akşam gözaltına aldı. Abdullah ve arkadaşının, başsavcılığa sevk edileceği ifade edildi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan Abdullah'ın babası Asım, Tahrir Meydanı'nın dün akşam araç ve yaya trafiğine kapalı olduğuna dikkati çekerek, "Meydan kapalıyken, nasıl olur da oğlum, orada gösteriye katılır ve Rabia işareti yapabilir" dedi.

Asım, oğlu Abdullah'ın herhangi bir siyasi gruba ya da görüşe mensup olmadığının altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Oğlum, Kahire'ye uluslararası yarışmaya katılmak için ABD'ye gitmeden önce gerekli seyahat işlemlerini tamamlamak üzere geldi. Pazar günü de Milli Eğitim Bakanı Mahmud Ebu en-Nasr'la görüşmesi vardı."

Oğlunun şu ana kadar nerede olduğu hakkında bilgiye sahip olmadığını dile getiren Asım, "Abdullah'ın arkadaşı, oğlumun Tahrir Meydanı yakınlarındaki bir kahvehanede bir subayla tartıştığını ardından karakola götürüldüğünü söyledi" diye konuştu.
Lise 3'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Asım, engelliler için tasarladığı göz hareketiyle kullanabilmelerine imkan sağlayan elektronik bir sistem sayesinde lise öğrencileri arasında düzenlenen ISEF - İntel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması'nda ülkesini temsil etmek üzere seçilmişti. Abdullah'ın, yaklaşık 70 ülkeden öğrencinin yer alacağı yarışmaya katılmak için 4 Mayıs'ta ABD'nin Kaliforniya eyaletine gideceği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.