Mısır'da Gazze'ye destek gösterilerine polis müdahalesi

Mısır'da Gazze'ye destek gösterilerine polis müdahalesi

Mısır'ın çeşitli kentlerinde sabah saatlerinde başlayan Gazze'ye destek gösterilerine güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü saldırılara ve Sisi darbesine karşı gösteriler düzenlendi. Gazze'deki gelişmelere dikkat çekilirken bu haftaki gösterilerin "Direniş ümmetin ümidi" temalı olduğu açıklandı.
 
Kahire'nin Ayn Şems, Giza, Mühendisin, Medinet Nasr ve Hilvan bölgelerinde, başkentin dışındaki İskenderiye, Minya, Süveys, Dimyat, Beni Süveyf, Şarkıye, Kalyubiye kentlerinde cuma namazı sonrası başlayan darbe karşıtı ve Gazze'ye destek gösterilerine polis tarafından müdahalede bulunuldu. 
 
Göz yaşartıcı gaz, pompalı tüfek ve bazı yerlerde gerçek mermilerin kullanıldığı gösterilerde, güvenlik güçleri eylemcileri dağıtırken, bir çok kişinin biber gazından etkilendiği belirtilirtildi. Yerel kaynaklar, bazı bölgelerde gerçek mermi kullanımı sebebiyle bir çok göstericinin yaralandığını aktardı. 
 
Mısır'da 2013 Haziran ayından itibaren başlayan darbe karşıtı gösteriler 59'uncu haftasına girerken Rabia meydanında gösteri yapan darbe karşıtlarının katledilmesiyle sonuçlanan olaylarını anma törenleri çerçevesinde yeni kitlesel gösteri çağrıları yineleniyor.
 
Batı Şeria'da "Gazze'ye destek" gösterileri
 
Bu arada, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen "Gazze'ye destek" gösterilerine, İsrail askerleri müdahale etti.
 
Hamas'ın çağrısı üzerine cuma namazının ardından Batı Şeria'nın El-Halil, Beytüllahim, Nablus, Ramallah, Cenin, Kalkilya ve Tulkerem kentlerinde "Gazze'ye destek" gösterileri düzenlendi. Hamas ve Filistin bayraklarının taşındığı gösterilerde, Mısır'ın başkenti Kahire'de müzakereleri yürüten heyetten "direnişin taleplerinden geri adım atmamaları" istendi.
 
El-Halil kentindeki Bab ez-Zaviye Mahallesi'nde düzenlenen yürüyüşe, İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti. Atılan gazdan etkilenenen onlarca Filistinli zor anlar geçirdi.
 
Beytüllahim'de İsrail askerleri göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Nablus'ta Filistinli gençlerin bir kontrol noktasına havai fişek ve taş attı. Çıkan olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.