Mısır'da darbecilerin zulmü devam ediyor

Mısır'da darbecilerin zulmü devam ediyor

Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davada mahkeme heyeti, "tanıkların dinlendiği duruşmaların gizli yapılması"na karar verdi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davada, "tanıkların dinlendiği duruşmaların gizli yapılmasına" karar verildi.Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın görüşülmesine bugün devam edildi. Duruşmanın başında mahkeme heyeti, "soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumayı" gerekçe göstererek, tanıkların dinlendiği celselerin gizli yapılmasını kararlaştırdı.
Bir süre devam eden duruşmayı daha sonra "tanıkların ifadelerinin tamamlanması için" 12 Nisan'a erteleyen mahkeme heyeti, başsavcılıktan, sanıkların avukatlarıyla görüşmelerine imkan sağlamasını istedi.
Öte yandan Mahkeme Başkanı, "sanıkların salona getirildiğinin isbatı için" sadece devlet televizyonun, duruşmanın başında görüntü almasına izin verdi.
Mursi ve 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.
Davanın dün görülen 10. duruşması, "5 yeni şahidin dinlenmesi için" bugüne ertelenmişti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.