Mısır'da darbe karşıtlarına 10'ar yıl hapis

Mısır'da darbe karşıtlarına 10'ar yıl hapis

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün görülen davada, darbe karşıtı 102 kişiye 10'ar yıl, 2 kişiye ise 7'şer yıl hapis cezası verildiği bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı 102 kişiye 10'ar yıl, 2 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verildiği bildirildi.
 
Yargı kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Ceza Mahkemesi, geçen yıl Haziran ayında başkentin ez-Zahir bölgesinde bir kişinin ölümüne neden olan olaylara karışmakla suçlanan 102 kişiye 10'ar yıl, 2 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin ayrıca söz konusu tutukluların her birini 20 bin Cüneyh (yaklaşık 2 bin 900 dolar) ve tutukluluk süresi bittikten sonra 5'er yıl gözetim altına alma cezasına çarptırdığı ifade edildi.
 
Başsavcılık, daha önce "kasten adam öldürmek ve kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla söz konusu sanıklar hakkında işlem yapmıştı.
 
El-Cezire çalışanlarının yargılandığı dava
 
MCısır'da 4'ü Katar merkezli El-Cezire kanalı çalışanı 20 kişi hakkında "Mısır aleyhine kışkırtıcı yayınlar yapmak" suçlamasıyla görülen davanın duruşması, 15 Mayıs'a ertelendi.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Marriott Terör Hücresi" olarak bilinen, aralarında 2 İngiliz, 1 Hollandalı ve 1 Avusturyalı El-Cezire çalışanın da bulunduğu 20 kişinin yargılandığı davanın duruşması, sanıklardan birinin, avukatının duruşmaya katılmasını istemesi üzerine 15 Mayıs'a ertelendi.
 
"El-Cezire kanalı aracılığıyla Mısır aleyhine kışkırtıcı yayınlar yapmak, yalan haber ve görüntü yayınlamak" suçundan 12'si gıyaben 4'ü yabancı 20 kişinin yargılandığı dava, "Marriott Terör Hücresi" olarak biliniyor. Sanıkların başkent Kahire'deki Marriott Otel'de haber ve görüntü çalışmalarını yürütmesi nedeniyle dava, bu isimle anılıyor. 
 
Öte yandan aynı davada yargılanan 16 kişi ayrıca "Terör örgütüne mensup olmak" ile suçlanıyor.
 
 AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.