Mısır'da darbe karşıtları reddihakim talebinde bulundu

Mısır'da darbe karşıtları reddihakim talebinde bulundu

HAP Genel Sekreteri Biltaci'nin aralarında bulunduğu 4 kişinin "polise işkence" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesi, avukatların sunduğu "reddihakim" talebi sonuçlanıncaya kadar durduruldu.

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin aralarında bulunduğu 4 kişinin "polise işkence" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesi, avukatların sunduğu "reddihakim" talebi sonuçlanıncaya kadar durduruldu.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Biltaci'nin yanı sıra Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Saffet Hicazi ve 2 doktorun yargılandığı davada sanık avukatları "reddihakim" talebinde bulundu. Bunun üzerine mahkeme, talebin değerlendirilmesi için davanın görülmesini durdurdu.

Sanıkların savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Demati, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "8 Haziran'dan sonra ertelenen davanın duruşma tarihi konusunda bilgilendirilmedik. Bu da tüm uygulamaların geçersiz sayılması anlamına gelir. Söz konusu mahkeme heyetinin bu davaya bakmasını uygun bulmadığımız için reddihakim talebinde bulunduk" dedi.

Mahkemenin taraflı olduğunu ve adil bir yargılama yapamadığını savunan Demati, "Mahkeme heyeti duruşma sırasında 30 Haziran'da yaşanan olayları halk devrimi olarak niteledi. Bu sanıkların düşüncelerine tamamen aykırı. Ortada, istihbarat kaynaklı, polisin ve uluslararası tarafların da içinde yer aldığı büyük bir aldatma ve hile var" ifadelerini kullandı.

HAP Genel Sekreteri Biltaci, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Hicazi ve darbe karşıtları tarafından Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesinde görev yapan doktorlar Muhammed Mahmud Zanati ve yardımcısı Abdulazim İbrahim, "2 polisi kaçırarak darbe karşıtlarının gösteri yaptığı Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda zorla alıkoyma ve işkence yapma" suçlamasıyla yargılanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.