Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale

Mısır'da ülke genelinde aralarında İhvan'ın da bulunduğu çeşitli muhalif gruplar tarafından düzenlenen darbe karşıtı gösterilere polis güç kullanarak müdahalede bulundu.

"Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" hareketinin dün başlattığı Üçüncü Devrim Dalgası çerçevesinde düzenlenen gösterilere polis sert karşılık verdi.

Kahire'deki el-Ezher Üniversitesi kampüsünde Cuma namazı sonrasında gösteriye hazırlanan öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle dağılmak zorunda kaldı.

Öğrenci yurtlarına kadar yaklaşan güvenlik güçleri tarafından atılan göz yaşartıcı bomba ve kullanılan pompalı tüfeklerin etkisiyle kampüs içinde dağılan öğrenciler, küçük gruplar halinde birçok noktada protestolarını sürdürdü.

Kahire'nin kuzeyinde Bahira vilayetine bağlı Kefr Devvar kentinde güçlü olan darbe karşıtlarının gösterilerine de polisin müdahalede bulunarak bazı protestocuları tutukladığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'nin son ABD ziyaretinde "Mısır ABD ilişkilerinin meşru evlilik" ilişkilerine dayandığını söylemesinin protesto edildiği gösterilerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin boykot edileceği vurgulandı.  

Mısır'da 45'inci haftasına giren darbe karşıtı gösteriler 309 gündür ülke genelinde aralıksız yürütülüyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.