Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde kan aktı

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde kan aktı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bu gece "Asıl yıkım darbedir" adı altında yapılan darbe karşıtı gösterilerde 2'si ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan açıklamada, Kahire'nin güneyindeki Helvan ve değişik bölgelerinde "Asıl yıkım darbedir" adı altında yapılan darbe karşıtı gösteriler sırasında polisin ateş açması sonucunda 2'si, 15 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Kahire'nin Helvan ve değişik semtlerinde, gösterilere müdahale eden polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerden bazılarının protestoculara isabet ettiği ve yaralanmalara neden olduğu belirtildi.

Resmi güvenlik kaynaklarından henüz konuyla ilgili açıklama yapılmazken, bölgede bulunan görgü tanıklarına göre güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermi atan tüfeklerle müdahalede bulunduğu ifade edildi.

Kahire'nin güneyinde ve değişik semtlerde polisin sert müdahalesi sonucu yaralanan, aralarında kadınların da olduğu kişilerin hastanelere kaldırıldığı, yaralılardan 2 kişinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.