Mısır'da corona virüsü'nden ölüm

Mısır'da corona virüsü'nden ölüm

Mısır'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalandığı şüphesiyle, hastaneye kaldırılan 1 kadının öldüğü bildirildi.

Mısır'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan  corona virüsüMERS-CoV hastalığına yakalandığı şüphesiyle, hastaneye kaldırılan 1 kadının öldüğü bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Port Said kentinde PMERS-CoV hastalığına yakalandığı şüphesiyle bir hastaneye götürülen ve henüz teşhis konulamayan Avatıf Mansur (60), kurtarılamadı.

Mısır Sağlık Bakanlığı bir süre önce Suudi Arabistan'dan gelen bir kişide, "corona virüsü" tespit edildiğini ve bunun ülkedeki ilk vaka olduğunu duyurmuştu. Bakanlık, vakalarda artış yaşanabileceği uyarısı da yapmıştı.

SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.