Mısır'da basına darbe

Mısır'da basına darbe

Kahire Ceza Mahkemesi'nin, aralarında El Cezire çalışanlarının da bulunduğu 18 muhabir 3 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Marriott Terör Hücresi" olarak bilinen davada, aralarında El-Cezire kanalı muhabirlerinin de bulunduğu 18 sanığı 3 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.
 
Başkent Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde görülen davada mahkeme, aralarında 4 yabancının da bulunduğu 18 sanığı 3 ila 10 yıl arasında değişen ağır hapis cezasına çarptırırken, iki sanığın beraatine hükmetti.
 
El-Cezire İngilizce kanalı çalışanı Avusturalya asıllı Peter Greste'ye 7 yıl, gıyabında yargılanan ikisi İngiliz biri Hollandalı 3 sanığa da 10'ar yıl hapis cezası verildi.
 
Aralarında İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin oğlu Enes Biltaci'nin de bulunduğu iki kişi ise mahkeme tarafından suçsuz bulundu.
 
 İngiltere, Avusturalya ve Hollanda büyükelçiliklerinden temsilcilerin bulunduğu mahkeme salonunda, geçen hafta serbest bırakılan El-Cezire muhabiri Abdullah Şami'nin de yer alması dikkati çekti. 
 
"El-Cezire kanalı aracılığıyla Mısır aleyhinde kışkırtıcı yayınlar yapmak, yalan haber ve görüntü yayınlamak" suçlarından 20 kişinin yargılandığı dava, sanıkların başkent Kahire'deki Marriott Otel'de çalışmalarını yürütmesi nedeniyle "Marriott Terör Hücresi" olarak anılıyor. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.