Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Siverek ilçesinde bazı Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesini protesto etti.

Cuma namazı sonrası, Hasan Çelebi Mahallesi'nde toplanan grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Cemil Yeşildağ, 528 kişinin, darbeye karşı oldukları için idama mahkum edildiğini söyledi.

Darbecilerin, 3 Temmuz 2013'ten bu yana seçimle göreve gelen Mursi ve Müslüman Kardeşler'e yönelik baskı ve zulüm uyguladığını aktaran Yeşildağ, şöyle konuştu:

"Cinayet şebekesi katil cuntacıların emrindeki mahkemeler, geçtiğimiz günlerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa daha imza atarak 528 kardeşimize idam cezası verdi. ABD ve İsrail'in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu'daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, İhvan'ı yasaklayıp bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, İhvanı yok etmeyi hayal ediyor. Oysa Mısırlı kardeşlerimiz ilk günden itibaren kararlı ve azimli biçimde direnmeye devam etmekte ve her fırsatta darbecilerin heveslerini kursaklarında bırakıyor."

Yeşildağ, Mısır'da uygulanan zulmün hesabının sorulacağını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.