Mısır’da 5 bin mahkum Yavaş Ölüm tehlikesi altında

Mısır’da 5 bin mahkum Yavaş Ölüm tehlikesi altında

Mursi’nin devrilmesinden bu yana 10 kişinin hapishanelerde hastalıktan hayatını kaybettiği Mısır’da 5 bin mahkum “Yavaş Ölüm” tehlikesi altında bulunuyor.

Mısır İnsan Hakları örgütleri, ülkedeki hapishanelerde 5000 civarında hasta mahkum olduğunu ve iyi sağlık hizmetleri verilmediği için “yavaş ölüm” tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını duyurdu. 7 Nisan Sağlık günü nedeniyle yapılan açıklamada, mahkumların çoğunun Mursi’nin devrilmesinden sonra tutuklananlar olduğu belirtildi.

Mursi’nin devrilmesinden bu yana 10 kişinin hapishanelerde hastalıktan hayatını kaybettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin kasıtlı ve programlı bir şekilde engellendiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca mahkumlardan bazılarının gayri kanuni bir şekilde içerde tutulduğu ve çok küçük odalarda onlarca mahkumun yaşadığı kaydedildi.

Vadi Natrun, Demanhur ve Burc el Arab Hapishanelerindeki mahkumlara sağlık hizmetlerinin kasten verilmediği veya geciktirildiği de belirtiliyor.

Mahkumların aileleri tarafından gönderilen ilaçların bile kendilerine ulaştırılmadığının dile getirildiği, hapishanelerdeki muayenehanelerin son derece ilkel şartlarda hizmet vermeye çalıştığı bildiriliyor.
İnsan hakları örgütleri  Mısır hapishanelerinde kanser, kalp, romatizma, şeker ve tansiyon gibi hastalığı olan 5000 civarında mahkum olduğunu belirtiyor

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.