Mısır'da 40 öğrenci gözaltına alındı

Mısır'da 40 öğrenci gözaltına alındı

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi ve eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin adaylığı protesto edildi. Ezher Üniversitesi'ndeki gösterilerde 40 öğrenci gözaltına alındı.

Ülkenin başkenti Kahire başta olmak üzere bir çok kentte ve çeşitli üniversitelerde düzenlenen eylemlerde, cumhurbaşkanlığı seçiminin boykot edilmesi talep edildi. "Rabia işareti" yapan ve Sisi'nin adaylığını protesto eden gruplar, daha önceki gösterilerde gözaltına alınanların da serbest bırakılması talep etti.

Polis, Ezher ve İskenderiye üniversitelerindeki eylemlere göz yaşartıcı gazla müdahale etti Bazı kişilerin gazdan etkilendiği müdahalelerde, Ezher Üniversitesi'nde 40 öğrenci gözaltına alındı.

Ezher Üniversitesi yönetimi, ticaret fakültesinde bir patlayıcı bulunduğunu açıkladı. Fakülte Dekanı Said Abdulal, bürosunun hemen yakınında bulunan patlayıcıyla kendisinin hedef aldığını savundu.

Yurt dışında kullanılan oyların yüzde 94,52'sini Sisi aldı

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Abdulaziz Selman, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, yurt dışında kullanılan ve geçerli sayılan oyların yüzde 94,52'sini Abdulfettah es-Sisi, yüzde 5,48'ini ise Hamdin Sabbahi'nin aldığını söyledi.

Geçerli oy sayısının 313 bin 835, geçersiz oy sayısının ise 4 bin 138 olduğunu belirten Selman, yurt dışında oy kullanan Mısırlıların 296 bin 628'inin tercihini Sisi'den yana, 17 bin 207'sinin ise Sabbahi'ye "evet" dediğini aktardı.

Yurt dışındaki Mısırlılar, cumhurbaşkanlığı seçimi için 15-19 Mayıs'ta 124 ülkedeki 141 seçim merkezinde sandık başına gitmişti.

Mısır'da 26-27 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi yarışıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.