Mısır'da 24 kişiye üçer yıl hapis

Mısır'da 24 kişiye üçer yıl hapis

"Hapishaneler baskını" davasında tutuklu yargılanan sanıklardan, Mursi dışındaki 24 kişiye, "mahkeme heyetine hakaretten" 3 yıl hapis cezası verildi.

Mısır'da, kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen ve darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan 24 kişiye, "mahkeme heyetine hakaret" suçlamasıyla, 3 yıl hapis ve para cezası verildi.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 24 sanığın tutuklu yargılandığı davaya, Kahire Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme Başkanı Hakim Şaban eş-Şami'nin sanıklardan Subhi Salih'in konuşmasına izin vermemesi üzerine diğer sanıklar, "batıl, batıl" şeklinde slogan attı. 
 
Bunun üzerine mahkeme heyeti, Mursi haricindeki 24 sanığa, "mahkeme heyetine hakaret ettikleri" gerekçesiyle, 3 yıl hapis ve bin 428'er dolar para cezasına hükmetti..
 
Savunma heyeti üyesi Usame el-Hulv ise mahkemenin verdiği cezaya itiraz edeceklerini söyledi.
 
Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 106'sı firari ve 25''i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.