Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni dönem

Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni dönem

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri: "Suudi Arabistan'la herhangi bir kriz yok. Tam tersine, iki ülke arasında sürekli istişare söz konusu"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suudi Arabistan ile Mısır arasında herhangi bir kriz olmadığını belirtti.

Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde yedincisi düzenlenen Afrika'daki Barış Elçileri ve Aracıları Buluşması'nda konuşan Şükri, Mısır ile Suudi Arabistan arasında özellikle Suriye konusunda gerginlik olduğu yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şükri, "Suudi Arabistan'la herhangi bir kriz yok. Tam tersine, iki ülke arasında sürekli istişare söz konusu. Mısır, Arap ulusal güvenliğini korumak ve halklara hizmet etmek amacıyla Arap ülkeleriyle dayanışmayı güçlendirmeye çalışıyor." dedi.

Mısır'ın Suriye'deki krizin sona ermesi için Birleşmiş Milletler ve aktif ülkelerle her türlü çabayı ortaya koyduğunu dile getiren Şükri, "Suriye konusunda tutumumuz net. Suriye halkının acılarının dinmesi ve insani yardımların ulaştırılması için yoğun çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı ayrıca, İspanya ve Yeni Zelanda ile Suriye konusunda ortak bir karar tasarısı üzerinde çalıştıklarını, tasarının insani konuları, çatışmaların sonlandırılmasını ve 5 yıllık barışçıl bir çözüm planını içerdiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.