Mısır kapıyı kapattı dönemiyorlar

Mısır kapıyı kapattı dönemiyorlar

İsrail'in saldırıları sonucu yaralanarak tedavi için Türkiye'ye getirilen Gazzeliler, geri dönme umuduyla bekleyişlerini sürdürüyor.

Ardı ardına yaşanan patlamaların ardından Mısır, Refah Sınır Kapısı’nı süresiz kapatınca Türkiye’de tedavileri tamamlanan 25 Gazzeli yaralı aylardır ülkelerine dönemiyor. Gazze’de bulunan 900 yaralı da tedavi için Türkiye’ye gelmek için Mısır’ın sınır kapısını açmasını bekliyor. Filistinli yaralıların tedavi işlemlerini Filistin Beyazeller Derneği adına takip eden Şeyhmuz Yalgı, Mısır’ın geçtiğimiz hafta Filistin El Kassam Tugayları’nı ‘terör örgütü’ ilan etmesinden sonra yaşanan her patlamayı Hamas’a yıkmaya başladığını dile getirdi.

GÖZALTI UYARISI

Gazzelileri İstanbul’da 3 ayrı evde misafir ettiklerini belirten Yalgı, “Tedavisi tamamlanan Gazzeliler eğer ülkelerine Mısır üzerinden dönmeyi denerlerse gözaltına alınabilirler” uyarısı yaptı. Gazzeli yaralıların tedavisinde en büyük desteği TİKA’dan aldıklarını ifade eden Yalgı, yaralıların tedavisinde her türlü ihtiyacın karşılanıp ameliyatların yapıldığı Avicenna Hastanesi yönetimine de teşekkür etti.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.