Mısır, darbeci cumhurbaşkanı adayına direniyor

Mısır, darbeci cumhurbaşkanı adayına direniyor

Darbeci general Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına tepkiler çığ gibi büyüyor

Darbeci general Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısırlılar, Sisi'nin kararının yanısıra kötü hayat şartları, fiyat artışları ve Baltacıların etkinliğini arttırmasını protesto etti. Cunta yönetimi ise, 5 kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüğü olaylardan yine İhvan'ı sorumlu tuttu.
 
Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde, geçen yıl 3 Temmuz'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı darbe yapan Sisi'nin Savunma Bakanlığı'ndan istifa ederek cumhurbaşkanlığına aday olması protesto edildi.
 
İNSAN ZİNCİRİ
 
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla Eş-Şarkıyye ilinde düzenlenen gösteride, Sisi'nin adaylığı eleştirilirken, kötü hayat şartları, fiyat artışları ve 'Baltacı' olarak adlandırılan suç gruplarının etkinliğini arttırması protesto edildi.
 
Dimyat kentinde Sabah 7 Hareketi tarafından düzenlenen gösteride de darbe karşıtlarının sembolü haline gelen 'Rabia' işareti yapıldı. Kentin çeşitli bölgelerinde insan zincirleri oluşturan göstericiler, darbe karşıtı sloganlar attı.
 
'GAZETECİYİ POLİS VURDU'
 
El-Kalyubiyye'de sokaklara çıkan darbe karşıtları ise gösterilerde hayatını kaybedenler için 'kısas' alınmasını ve tutuklu bulunan göstericilerin serbest bırakılmasını talep etti. Gösteri sırasında eski Savunma Bakanı Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhinde sloganlar atıldı. İçişleri Bakanlığı önceki gösterilerde, aralarında kadın gazeteci Meyade Eşref'in de (22) bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı Eşref'in ölümünden Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) sorumlu tutarken, meslektaşları genç gazetecinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı. Eşref'in çalıştığı 'Masr Al-Arabia' adlı haber sitesinin editörü Adil Sabri, AA'yaptığı açıklamada, 'Eşref darbe karşıtlarının düzenlediği gösterileri takip etmek için Aynu'ş Şems bölgesine gitmişti. Gösteriyi görüntülemek isteyen Eşref kamerasını kaldırdığında polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Diğer gazeteci arkadaşları buna tanık oldu' diye konuştu.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.