Mısır 2. Süveyş'i inşa edecek

Mısır 2. Süveyş'i inşa edecek

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayarak kıtalar arası deniz ulaşımını hızlandıran yaklaşık 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor.

Süveyş Kanalı'nın işletmesinden sorumlu kurumun başkanı Mohab Mamish, kanal üzerindeki liman kenti İsmailiye'de yaptığı basın toplantısında, "Bu dev proje mevcut kanala paralel olarak kurulacak, toplam 72 kilometre uzunluktaki yeni bir Süveyş Kanalı'nın yapımı olacak" dedi.
 
Mamish 4 milyar dolara mal olması beklenen yeni kanal projesi kapsamında 35 kilometre uzunluğunda "kuru kazı" yapılacağını ve 37 kilometre uzunluğunda "genişletme ve derinleştirme çalışmasının yapılacağını belirterek, proje kapsamında 163 kilometre uzunluğundaki Süveyş Kanalı'nın da genişletilebileceğine işaret etti.
 
Yılda yaklaşık 5 milyar dolar gelir getiren Süveyş Kanalı, 2011 yılındaki ayaklanmadan bu yana turizm gelirleri ve doğrudan dış yatırımın azaldığı Mısır'ın başlıca nakit döviz kaynaklarından birini oluşturuyor.
 
Mısır, kanalın kapasitesini ve gelirlerini artırmak için yıllar önce kanal çevresindeki 76,000 kilometrekarelik arazinin geliştirilmesi için bir proje hazırlamıştı.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin proje ihalesini kazanan konsorsiyumu açıklaması bekleniyor.
 
Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.