Mısır 120 kişiye izin verdi

Mısır 120 kişiye izin verdi

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen 120 kişinin ülkeye girişine izin verdi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açarak 120 kişinin ülkeye girmesine izin verdiğini açıkladı.
 
Bakanlığa bağlı Sınır ve Sınır Kapıları Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalan kişilerin ülkeye girişine izin verdiği belirtildi. Açıklamada, "Mısır yönetimi öğle saatlerinde 120 kişiyi taşıyan iki otobüsün geçişine izin vermemiş ve söz konusu kişiler tehlikeli bir şekilde sınır kapısında mahsur kalmıştı. Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütüyle iletişime geçtik ve otobüslerdeki kişilerin güvenliğinin sağlanmasını talep ettik" ifadelerine yer verildi.
 
İsrail ordusunun yolcuların geri dönmesine de izin vermediği kaydedilen açıklamada saatlerce süren bekleyişin ardından Mısır yönetiminden izin geldiği belirtildi.
 
Mısır yönetimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana, yabancı pasaportu taşıyanlar ve Mısır vatandaşlarının yanı sıra Gazze'den gelen sınırlı sayıda yaralının ülkeye girişine izin veriyor.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.