Miraç Kandili nedir? Miraç ne demektir?

Miraç Kandili nedir? Miraç ne demektir?

Mübarek üç ayların ikinci kandili olan ve İslam Alemi için son derece önem taşıyan Miraç Kandili bu akşam itibari ile idrak edilecek. Bu önemli gece öncesi pek çok kişi Miraç Kandili nedir? sorusuna yanıt arıyor.

İslam Dini içindeki önemli tarihlerden biri de mübarek Miraç Kandili'dir. Üç Ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili, Hicri olarak Recep Ayı'nın 27.Gecesi idrak edilmektedir.

Miraç Kandili, 13 Nisan 2018 Cuma akşamı itibari ile tüm yurtta ve tüm İslam Alemi'nde idrak edilecek. Müslümanlar bu önemli geceyi çeşitli ibadetler ile değerlendirirken, pek çok camide de bu geceye özel programlar hazırlanacak.

Miraç Gecesi öncesi halkımız arasında en çok sorulan sorular ise Miraç Kandili nedir? Miraç ne demektir? Miraç Kandili'nde ne oldu? gibi önemli sorular oldu.

Miraç Kandil ile ilgili ayet ve hadisler için tıklayın

Miraç ne demektir?

Miraç, kelime manası olarak merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek gibi anlamlara gelmektedir. 

Miraç Kandili nedir?

Miraç kelimesinin yükselmek manasına geldiği göz önüne alındığında, Miraç Kandili de İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)'in göğe yükselerek Allah'u Teala'nın huzuruna çıkması vakasının İslam dünyasında her yıl düzenli olarak idrak edilmesidir.

Miraç Gecesi boyunca Müslümanlar Peygamber Efendimiz'in (a.s.m)'nin Miraç Hadisesi'ni hatırlarlar.

Miraç Gecesi ne oldu?

Miraç Kandili'nde hatırlanan Miraç hadisesi ise şu şekilde gerçekleşti;

Müslümanların Mekke şehrinden Medine şehrine göçtüğü Hicret'ten bir yıl veya on yedi ay öncesinde, Recep Ayı'nın 27. Gecesi, Peygamber Efendimiz (s.a.v) önce Mescid-ül Haram'dan Kudüs'e yani Beytü'l Makdis'e götürülür. Bu aşama Kur'an-ı Kerim'de gece yürüyüşü anlamına gelen isra kelimesi ile adlandırılır.

İkinci aşamada ise Hz. Muhammed (a.s.m) Beytü'l Makdis'ten Allah'u Teala'nın huzuruna doğru yolculuğa başlar. 

Peygamber Efendimiz'e Peygamberliğin müjdelenmesinden 8 sene sonra gerçekleşen hadisede Müslümanlara namaz müjdelenmiştir. 

Peygamber Efendimiz, Allah'ın huzuruna yükselirken birinci semada Hz.Adem (a.s), ikinci semada Hz. Yahya ve Hz. İsa (a.s), üçüncü semada Hz.Yusuf (a.s), dördüncü semada Hz. İdris (a.s), beşinci semada Hz. Harun (a.s), altıncı semada Hz. Musa (a.s) ve son olarak yedinci semada Hz. İbrahim (a.s) ile görüşmüştür. Peygamber Efendimiz, ismi geçen peygamberlere imamlık etmiş ve namaz da kıldırmıştır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum